22 Eylül 2008 Pazartesi

La Vuelta'nın Ardından


Büyük turların izleyici açısından zorluğu, yaklaşık 3 haftalık zamana yayılıyor olmaları. Takip etmesi zorlaşıyor. Dün kaçıncı etaptı lan gibi ikilem, üçlem veya dörtlemlere sürükleyebiliyor adamı. Bir de her gün o saatte evde tv başında olamama durumu var. Bu durumda dışarıda değil de başkasının evindeyseniz, deli muamelesi görmek de cabası. Tabii bu muamele sadece büyük turlar için geçerli değil, o ayrı. "Ne anlıyorsun 2 saat bu adamlara bakmaktan?" sorusundan gına geldi artık.

Neyse, son büyük turu da bitirdik bu sezon. La Vuelta'nın kronik sorunudur, dünya şampiyonası(dş) öncesi yapıldığı için, bisikletçiler yarışın muhtelif etaplarında DŞ'ye hazırlanmak için yarıştan çekilirler. Dolayısıyla son etaplarda önemli sprinterleri görme şansımız azalır(bkz. Tom Boonen). Bu sene de bunu yaşadık her zamanki gibi ve bundandır ki sonlara doğru sprint etaplarını izlememeye başladım.

Bu tur hakkında dönüp dolaşıp geleceğimiz yer tabii ki Alberto Contador. O ne bitmez tükenmez enerjiydi öyle... Sezon içi dublesi ve 3 büyük turu da kazanmak. İnanılmaz bir başarı. Bir 10 yıl içinde sezon triple'ını da yacağını tahmin ediyorum.

Levi Leipheimer Astana'da olmasaydı, bu turu kazanma ihtimali vardı. Dağlarda çok iyiydi. Zamana karşı olayını zaten bitirmiş-ki Contador'u geçebilirdi de. Bence frene bastı biraz-. Sastre ve Valverde, erken form tutup sonlara doğru yorulma sendromunun kurbanı oldular. Özellikle Valverde. Sastre'nin yalnızlığı da biraz göze battı tabii. Transferi tamamlanmış Sastre'ye pek fazla destek gelmedi gibi takımından. Ezequiel Mosquera ise büyük bir takımda iyi iş yapabileceğini gösterdi. Zannedersem tek eksiği onu iyi çekecek adamlar.

Tur biterken, Credit Agricole bisikletçisinin, kendisini tur boyunca fazlaca gösteren TVE kameramanlarına numara stickerının arkasına yazdığı "Gracias TVE" notu, benim çok hoşuma gitti. Son etap zaten oldukça renkliydi. Fotoğraflarda da gördüğünüz üzere...

Artık önümüzde DŞ var Bettini yine favori. Bir çok önemli ismi kesti takımdan ve kendisini büyük şef ilan etti. Bakalım 4. kez kazanabilecek mi?

Hiç yorum yok: