13 Eylül 2008 Cumartesi

La Vuelta 13. etap



"Tur asıl şimdi başlıyor. Valverde çok kan kaybetti. 11. sırada şu an. Martinez'in yeri hiç rahat değil. 14. etapta o mayoyu giyemez. Sastre geliyorum dedi... Bugün İspanya'da kıyım var!"

Demiştim dün gece yarısını biraz geçe. Bugün kimin ne olduğunu görebildik Alto del Angliru'da. Alberto Contador inanılmazdı. Alejandro Valverde biraz zorladı, beraber bitirmeyi hedefledi ama, Contador'un temposuna ayak uydurabilecek adam bulmak imkansız gibiydi bugün Pireneler'de. Martinez 14. etapta giyemez mayoyu demiştim. Zira bu tırmanışta ayakta kalabilecek kapasitede biri değil. Euskaltel Igor Anton'u çıkartmayı planlamıştı bunu öngörerek ama adamlar nereden bilsin Anton'un inişte bariyerlere gireceğini.



Son durum, Contador altını giydi. Leipheimer 2. sırada. Sastre onu takip ediyor. Valverde, Contador'un 50 saniye arkasında bitirerek kendini 5. sıraya kadar çıkarabildi. Ama Contador önümüzdeki iki acımasız dağ etabında da böyle sürerse, kimsenin bu turda bir şansı yok. Onu tura çağırmayan Tour de France yetkilileri utansın...

Hiç yorum yok: