4 Temmuz 2009 Cumartesi

Tour de France Başlarken


Bisiklet severlerin yıl boyunca en çok beklediği an nihayet geldi çattı. 3 hafta boyunca bizleri ekrana kitleyecek olan tur bugün başladı. Hatta ben yazarken bireysel zamana karşı etabı Monaco'da devam ediyor.

Tur öncesinde en çok konuşulan konulara bakacak olursak, öncelikle Astana sorununu ele almak gerekir. Contador ve Armsrong'un liderlik durumu uzun süredir konuşuluyor. Astana, tur kadrosunu ilk açıkladığında Lance'in 1 numara olduğunu görmüştük. Ancak daha sonra 1 numaranın Alberto Contador'a gittiğini gördük. Bu konuda Johan Bruyneel'in de kafasının karışık olduğunu görebiliyoruz. Ama sonuçta tur içinde bu konular çözülecektir Lance'in dediği gibi.

Diğer konu da Valverde ve Boonen'in durumu. Valverde şu sıralar İtalyanlardan çekiyor. Doping suçlamaları ve saire derken turun 60 kilometresi İtalya'dan geçtiği için Valverde takımının yanında olamadı. Boonen'e gelirsek, ikinci kez kokain kullandığı anlaşılınca etik açıdan yarışlara davet edilmiyordu. Fransa'ya katılımı da son anda temyiz mahkemesi kararıyla belli olunca takım tanıtımında olmayan Boonen takıma 1 numara olarak dahil oldu. Basın toplantısında beyaz işine değinmedi ama iddialı da değildi. Yarışamadığı için formsuz olduğunu itiraf etti. Allan Davis, takımın lideri olarak çıkacaktı ama bir anda tur dışında kaldı. Bu sorunun altını takım menajeri, bir açıklamayla Boonen'in basın toplantısında bağladı. Takımın Boonen'in takımı olduğunu ve her şeyi onun etrafında oluştuğunu söyledi.

Favorilere gelirsek, ben 3 ismi favori olarak söyleyebilirim. Alberto Contador, Cadel Evans ve Andy Shleck. Bunun yanısıra Armstrong herkesin ortaya attığı favori olmakla beraber, bence 23 gün süren bir turu kazanabilecek güce sahip değil. Contador, çok iyi başladı sezona ve oldukça güçlü görünüyor. Plase olarak da Klöden'i verip yazıyı noktalıyor, iyi bir tur diliyorum.

Hiç yorum yok: