10 Ocak 2009 Cumartesi

Adelboden Dev Slalom'un Ardından


İlk ayağı seyredemedim ama ikinci ayaklar daha keyifli oluyor genelde. Sorun değil yani. Adelboden bizzat gidip kaydığım bir mekan. Bern'in biraz aşağısında şirin bir kasaba. Muhteşem pistler var. Yarış her sene kasabanın batısındaki Chuenisbargli tepesinde yapılıyor. O piste de çıkmıştım ama dünya kupası pistinden inmek yememişti tabii...

Neyse, Yarış muhteşemdi diyebilirim. Alt sıralardan gelen iki kayakçı, sıralamaların altını üstüne getirdi. Önce 53 göğüs numarasıyla, İsviçreli Sandro Viletta. Muhteşem bir iniş yaptı ve uzun süre liderliği bırakmadı. Norveçli Kjetil Jansrud 24 numarayla ilk ayakta 14. olmuştu. Öyle bir indi ki kimse onu podyumdan atamadı. İki muhteşem kayakçı Massimilano Blardone ve Benjamin Raich olmasa liderliği kesin gibiydi. Ama önce Blardone liderliği aldı, sonra Raich.

İkisinin tepede olması gayet normal ama dünya kupasının tepesindeki bütün adamlar sapır sapır döküldü. 3. ve 4. sıralar genç ve tecrübesiz isimlere gitti. Gerçekten büyük iş yaptılar. Ayakta alkışlamak lazım o ikisini.

Hiç yorum yok: